Lifestyle fotografie in Berlijn | Portretsessie Johannes

Toen de zon nog wat warmer op ons scheen afgelopen herfst en ons toestond zonder jas naar buiten te gaan, heb ik een paar dagen in Berlijn doorgebracht. In 2006 heb ik daar een half jaar gewoond en daar heb ik een vriend aan overgehouden: Johannes. Ik ga graag met de trein weekendjes terug naar Berlijn, en dit keer had ik bedacht dat we een leuke loveshoot konden doen met Johannes en zijn vriendin in de schaduw van het Museumsinsel. Jammer genoeg was zijn vriendin verhinderd dat weekend, en daarom besloten Johannes en ik samen de hort op te gaan voor een lifestyle fotoshoot. Met de laatste zonnestralen van de dag op mijn huid en het jongensachtige enthousiasme van Johannes was het bepaald geen straf om deze serie te fotograferen :)
Na het harde werken beloonden we onszelf met een rustieke pizza in de zacht verlichte tuin van Clärchen’s Ballhaus in Mitte. We trommelden Johannes’ tante op die voor een weekend in Berlijn was, en gedrieën belandden we in een kroegje aan de andere kant van de stad. Het tweekoppige bandje dat daar speelde in de combinatie van viool, loopstation en geimproviseerd drumstel dat op willekeurige momenten uit elkaar viel, deed onze hoofden tollen en onze oren suizen en maakte ons gemoed uitgelaten van zoveel energie. Moe maar voldaan rolden we aan het begin van de ochtend ons bed in. Ik kan niet wachten tot ik weer naar Berlijn mag.