Portretfotograaf Amsterdam | Hanneke

Portretfotograaf AmsterdamHmm… een high tea voor 2 fotografen in het heerlijkste lunchtentje van Amsterdam, is dat een goeie achtergrond voor een fotoshoot? Yeah baby!

Hanneke is een superleuke fotografe uit Eersel (bij Eindhoven). Eens in de zoveel tijd laat Hanneke een fotosessie van zichzelf maken. Altijd handig om goede, recente foto’s van jezelf te hebben (bijvoorbeeld voor op je website ;-)). Ook is het leerzaam om als portretfotograaf eens aan de andere kant van de camera te staan tijdens een fotoshoot. En dus kwam fotografe Hanneke naar Amsterdam. Helemaal met de trein uit Noord-Brabant voor een fotoshoot met mij! Zo leuk :)

Hanneke wist precies wat ze wilde. Ze is dol op gebakjes, gezelligheid en thee drinken, dus een high tea leek haar perfect als achtergrond voor haar fotoshoot. En waar kun je dat beter doen dan in Gartine, in het centrum van Amsterdam? Ik had daar al eens eerder geluncht, en oh my… Gartine is om je vingers bij af te likken. Biologische groenten uit eigen moestuin, zoete perentaartjes, frisse fruitshakes, chocolade cupcakes… Alles is even lekker. Over Hannekes voorstel hoefde ik niet lang na te denken: wij gingen naar Gartine!

In overleg met de extreem aardige mensen van Gartine mochten we bij het raam zitten. Zo zouden we de andere gasten in de kleine, knusse ruimte niet in de weg zitten, en zo hadden we het mooiste licht van buiten. Het was nog knap lastig om mijn aandacht evenredig te verdelen over de high tea en het fotograferen ;-) maar van allebei heb ik zo genoten! Hanneke is niet alleen een lieverd, maar ook een heerlijk mens om voor de camera te hebben. Als portretfotograaf weet zij als geen ander wat ‘werkt’, en had ze aan een half woord genoeg om te begrijpen wat ik wilde met een foto.

Nadat onze buikjes echt BOMvol zaten met al dat lekkers, maakten we een uitbuik-wandeling door het centrum van Amsterdam. Onderweg schoten we nog een paar portretfoto’s, en zo kwamen we thuis met een gevarieerde fotoserie. Een mooie afsluiter van deze heerlijke middag met een stralende Hanneke.

Hanneke, dank voor de zalige high tea en voor je gezellige gezelschap! En dank aan Gartine voor de gastvrijheid. En serieus mensen, als je nog niet bij Gartine geweest bent: go there! Je gaat er geen spijt van krijgen. Tenzij je een hekel hebt aan eten. In dat geval: awkward! :D
Portretfotograaf AmsterdamPortretfotograaf AmsterdamPortretfotograaf AmsterdamPortretfotograaf AmsterdamPortretfotograaf AmsterdamPortretfotograaf AmsterdamPortretfotograaf AmsterdamPortretfotograaf AmsterdamPortretfotograaf AmsterdamPortretfotograaf AmsterdamPortretfotograaf AmsterdamBruidsfotograaf AmsterdamBruidsfotograaf AmsterdamBruidsfotograaf Amsterdam

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *