Persoonlijk | High tea bij mij thuis (yummy-alert!)

Het is zaterdag, dat betekent een beetje tijd voor mezelf, en waaraan kun je dat beter besteden dan aan een gezellig persoonlijk blogje? :) Mijn lieve zusje Nisma had een paar weken geleden het plan opgevat een high tea te organiseren. Bij mij thuis, want haar eigen kamertje in de Weesperflat in Amsterdam is ongeveer 8m2 groot. En daarin kun je niet superveel taarten kwijt, laat staan gezellige vrienden, en die moesten er allemaal bij zijn op deze friszonnige zondagmiddag.

Bijna twee dagen lang zijn we bezig geweest met de voorbereidingen: de lekkerste baksels uitkiezen (moeilijk!), boodschappenlijstjes maken (ik heb nog nooit 1,5 kg boter hoeven kopen, maar voor alles blijkt een eerste keer te zijn :)), inkopen doen, en daarna bakken als een beest!

Nisma was de chef, want ik ben minder goed in koken en overzicht houden in de keuken dan ik zou willen (als ik praat en bak tegelijk, brandt er geheid iets aan). Daarom deed ik de ondersteunende werkzaamheden: de tafel gezellig maken, servetjes oprollen, ranonkeltjes in vaasjes zetten, afwassen, baksels op mooie bordjes leggen, pompoms knutselen, dat soort werk. En we waren een gouden team, al zeg ik het zelf. Zaterdag zijn we tot middernacht bezig geweest, en de volgende ochtend weer vroeg op, om alles op tijd af te hebben. Wat een werk :)

En wat een gezelligheid daarna! Het huis en het bankje voor mijn huis vol met vrienden… heerlijk! En de taarten en cakes die Nisma gemaakt had waren echt niet te versmaden! Tegen de avond zat iedereens buikje echt bomvol lekkers. Toen iedereen weer naar huis was, is Nisma acuut op de bank in slaap gekukeld, en ik heb nog tot 3 dagen later theekopjes afgewassen, en gestreden om mijn huis weer enigszins in het gareel te krijgen. Ik vind afwassen zelden leuk, maar met zo’n fijne middag in mijn gedachten valt het allemaal best mee :) En gelukkig hebben we de foto’s om bij na te genieten :)

Heb een zalige zaterdag!

fotografie Amsterdamfotografie Amsterdamfotograaf Amsterdamfotograaf Amsterdamfotograaf Amsterdamfotograaf Amsterdamfotografie Amsterdamfotografie Amsterdamfotografie Amsterdam