[This is the only Dutch page on this website, sorry international colleagues! My photography coaching is mainly aimed at Dutch photographers, but in case you're interested in coaching by me, just shoot me a message and I'll explain things to you too!]

Coaching

Ha collega's! 

Hier is een pagina helemaal gewijd aan jouw ontwikkeling als fotograaf. Ik zit al een tijdje in het vak - sinds 2009 om precies te zijn - en ik heb in die tijd best een hoop goed gedaan, maar ook een enorme hoeveelheid fouten gemaakt. Niet altijd leuk, maar wel heel leerzaam. Mede daardoor ben ik snel ben gegroeid als fotograaf, zowel op artistiek vlak als wat betreft bedrijfsvoering.

Er is een tijd geweest dat ik niet wist of ik wel in de wieg gelegd was voor de fotografie, maar inmiddels ben ik helemaal happy met waar ik sta: ik heb alleen nog maar leuke, lieve klanten die bewust kiezen voor mij als hun fotograaf (en mijn vrienden hadden kunnen zijn). Ik mag doen wat ik leuk vind en ik ervaar een enorme vrijheid in en door dit werk. 

In de loop der tijd heb ik veel fotografen leren kennen die artistiek heel getalenteerd zijn, maar die (net als ik een aantal jaar geleden) moeite hebben met het vinden van hun draai in met name de zakelijke en organisatorische kant van de fotografie. Die fotografen wil ik graag verder helpen, en dat kan op twee manieren: 

Training ‘Awesome albums’

Sinds 2015 heb ik al aan meer dan 80 collega's uit Nederland en België de training 'Awesome albums' mogen geven; een intensieve training van 1 dag voor bruidsfotografen..

Alles aan deze training is erop gericht je bruidsalbums beter doordacht te designen en je workflow te perfectioneren. Je eindigt met een hoofd bomvol inspiratie en superpraktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. Ook belangrijk: het is nog gezellig ook!

Achteraf hoor ik vaak dat de training mensen echt een boost heeft gegeven, en inspiratie om niet alleen het albumproces, maar ook allerlei andere processen in hun bedrijf anders aan te pakken. In de evaluaties krijgt de training maar liefst een 8,9 als waardering, wow! Ik ben er superblij mee dat ik mensen zo mag helpen om verder te komen in hun ontwikkeling als fotograaf en zelfstandig ondernemer.  

Wil je meer weten? Schrijf je in op mijn Awesome Albums nieuwsbrief voor meer informatie, en om het als eerste te horen wanneer er nieuwe data gepland worden.

Testimonials training ‘Awesome albums’

"Geniale training! Ik denk nu vooral: ik wil MEER! Meer trainingen bij jou volgen om een nog betere girlboss te worden."

-Nienke Crezee - van Denderen
[Fotocredits: Lotte Bosschieter fotografie]

"Het was ontzettend leerzaam, je kunt van deze dag wel 2 dagen maken!

Je bent een open boek en beantwoordt alle vragen zonder eromheen te draaien. Ik heb diverse ‘aha’-momenten gehad en ging naar huis met het gevoel handvatten te hebben gekregen waardoor ik echt iets kan veranderen aan mijn business. 

Nogmaals bedankt voor je positive vibes en alle info! Dit was de eerste workshop die ik gevolgd heb waar werkelijk iets werd gedeeld in plaats van gebakken lucht :)"

- Kim van den Broek 
[Fotocredits: Kim van den Broek Fotografie]

"Een enorm inspirerende dag. Ik kan alleen maar zeggen; ga deze workshop volgen! Het geeft je zoveel inzicht in je werkwijze, manier van denken/handelen en vooral veel handvatten om je systeem te optimaliseren en te verbeteren. Zodat je echt meer tijd overhoudt, maar bovenal; meer inzicht krijgt in waarom je welke stappen op een bepaald moment kunt nemen. Je wordt je bewust van de mogelijkheden om albums te maken en verkopen op een fijne, goede manier, met respect voor je klant en voor je bedrijf. Een eye opener en echt elke cent waard."

- Wianda Bongen
[Fotocredits: Suegraphy]

1-op-1 coaching

Veel fotografen werken hard en leggen hun ziel en zaligheid in hun foto's. Dat brengt je ver en zorgt dat je bijzondere dingen meemaakt. Maar er zit ook een keerzijde aan dit bestaan. De druk is hoog, je moet zorgen dat je genoeg bruiloften fotografeert, je moet je backups goed geregeld hebben en je belastingaangifte op tijd doen, en je wilt natuurlijk de allerbeste foto’s afleveren voor je bruidspaar. Maar hoe gaat het met jou?

Zit je doorgaans ontspannen achter je computer, of is je hartslag hoger dan zou moeten wanneer je tot na middernacht werkt om die deadline te halen? Leef je zo gezond als je wilt, of schieten sporten en koken erbij in tijdens het hoogseizoen? Ben je fijn gezelschap voor je kinderen en partner, of ben je kribbig of somber omdat je alleen nog maar aan je werk kunt denken en slecht slaapt van de stress?

Een gezonde fotograaf kan niet bestaan zonder een gezond bedrijf. De meeste workshops voor fotografen zijn gericht op het artistieke deel van het werk. Ook heel interessant, maar mijn 1-op-1 coaching gaat nauwelijks over artistieke zaken. De nadruk bij mij ligt op de financiele en bedrijfsmatige aspecten van het fotografenbestaan.

Want ik geloof dat jij op je best bent wanneer je niet 24/7 hoeft te werken om je deadlines te halen, wanneer je workflow loopt als een zonnetje, wanneer je weet dat je backups in orde zijn, en wanneer je een goede balans hebt tussen werken en ontspanning. Zodat je minder zorgen hebt, en een blijer en een (mentaal) gezonder mens bent. Voor jezelf en de mensen om je heen.

En dat is precies waar mijn coaching op gericht is.

In mijn coaching kunnen we alle kanten op, je krijgt een programma dat 100% op jouw wensen en behoeftes is toegesneden; echt maatwerk dus. Om je een idee te geven, andere fotografen vroegen om raad bij de volgende vragen:  

  • Hoe moet ik mijn prijslijst opbouwen? En passen mijn tarieven bij de kwaliteit van mijn fotografie?
  • Ik heb een conflict met mijn klant, hoe kan ik dit netjes en stressvrij oplossen, zodat zij en ik tevreden zijn?
  • De teksten op mijn website voelen niet goed, hoe kan ik zorgen dat ze wel bij me passen?
  • Bruidsparen kiezen na een fijn kennismakingsgespek met mij toch vaak voor een andere fotograaf, hoe komt dit en hoe kan ik dit verbeteren?

Soms zijn de vragen dus heel praktisch, maar je kunt ook bij me terecht bij 'vagere'/grotere problemen, zoals: 

  • In het hoogseizoen loop ik over en ik heb geen overzicht meer. HELP!!
  • Ik heb continu financiele stress, hoe krijg ik meer inkomsten uit mijn huidige opdrachten (of: hoe kan ik minder werken voor dezelfde inkomsten)?
  • Ik wil een nieuw project starten, maar ik heb een steuntje in de rug nodig om te zorgen dat het van de grond komt. 
  • Mijn mailbox explodeert, mijn bruidsparen blijven me maar vragen stellen waardoor ik nauwelijks aan ander werk toekomt. Waar gaat het mis en hoe los ik dit op? 

Het tarief is 125/uur ex. BTW. In onze tijd samen mag je me alles vragen, we werken snel en concreet toe naar een passende oplossing voor jou, en altijd respectvol en met positieve vibes ♥ 

Als je denkt dat er ruimte is voor verbetering in jouw bedrijf, laten we dan eens samen kijken of ik je hiermee kan helpen. Hoe doen we dit? Heel simpel, in drie stappen:

1. We plannen een (gratis en vrijblijvend) skypegesprek van max. 30 minuten. Jij vertelt mij waar jouw knelpunten liggen, en ik stel je vragen om jouw doelen helder te krijgen. Aan het eind geef ik je mijn oprechte mening: heeft het zin voor jou om te investeren in 1-op-1 coaching? Zo niet, of als ik twijfels heb, dan leg ik je die eerlijk voor. 

2. Ik geef je een grove inschatting van hoeveel sessies/uur we nodig hebben om jouw doelen te behalen.

3. Je denkt er rustig over na en laat me per mail weten of het goed voelt. Yes? Dan plannen we gauw een eerste skypegesprek in, en kunnen we beginnen met de coaching.

NB: Het is expliciet de opzet dat je jouw investering in de coaching dubbel en dwars terugverdient, doordat je slimmer en sneller gaat werken. In het oriënterende skypegesprek is dit één van mijn belangrijkste doelen: in te schatten hoe groot de kans is op een succesolle coaching. Als ik vermoed dat je jouw investering er niet uit zult halen, zal ik je de coaching eerlijk afraden (en ja, dit heb ik wel eens gedaan). Want alleen als jij er echt verder mee komt, worden jij en ik er gelukkiger van!

Testimonials 1-op-1 coaching

"Na ons gesprek heb ik echt een positieve boost gekregen wat betreft m'n fotografie, dus ik wilde je nogmaals bedanken!! Ik vond het een heel fijn gesprek, je was enorm duidelijk en keek echt goed naar wie ik ben en wat bij mijn fotografie past. Je begreep me goed en voelde aan wat de knelpunten zijn. Daar heb ik zoveel meer aan dan een workshop waarin het toch al gauw meer oppervlakkig blijft. Ik voel me nu 10x meer professional dan eerst en heb zoveel leuke klussen gehad (waaronder morgen op Ibiza!) Mijn mindset en website veranderen aan de hand van jouw adviezen heeft zoveel geholpen. Thanks! :)"

- Mandy Aileen
[Fotocredits: Arma Fotografie]

"Ik heb in een uur tijd meer geleerd dan in het hele afgelopen jaar."

-Alexander Sporre
[Fotocredits: Staak10 Art Collective]

"Het coachingstraject met Nadia is één van de de beste investeringen geweest van het afgelopen jaar. De gesprekken met Nadia gaven me meer inzicht e nét die boost die ik nodig had om het ondernemen meer structuur en richting te geven. Het blijft niet bij een gesprek, maar er wordt gewerkt met concrete stappen en dat is precies wat ik nodig heb.

Nadia is professioneel, maar vooral menselijk. De perfecte combinatie voor een coach als je het mij vraagt. Een topvrouw!"

- Suzanne van de Zande
[Fotocredits: Amanda Drost]