Bruidsfotografie Deventer | Helmich & Mirjam

Oei…! Juni is een bizarre maand geweest voor me, met meer bruidsfotografie dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. De foto’s zijn allemaal allang afgeleverd, maar ik loop door de drukte wel achter met bloggen :) De komende tijd ga ik hard werken aan het up to date maken (en houden) van dit blog :)
NB: Mijn facebookpagina is wel altijd up to date! Na elke bruiloft staat er binnen een paar dagen een sneak preview van de foto’s op facebook. Iedereen die mijn pagina heeft geliked, weet dus alvast wat ik van juni tot nu heb uitgespookt ;-)

Allereerst zijn hier Helmich en Mirjam, een extreem vrolijk en ondernemend stel uit Zwolle. Zij zijn bij mij terecht gekomen via Laura Vink. Laura is een jonge fotograaf uit Eindhoven die niet alleen mooie foto’s maakt, maar ook workshops geeft aan andere fotografen. Om technische aspecten van de fotografie onder de knie te krijgen, maar ook meer zakelijke kanten. Ik heb bij haar de workshop WordPress website maken gevolgd. De website waar je nu naar zit te kijken, heb ik uit de grond gestampt na die workshop (echt een aanrader). Laura heeft Helmich en Mirjam geadviseerd om naar mij te gaan, want zelf fotografeert zij geen bruiloften. Leuk he? Dankjewel Laura! :)

Op de dag van de bruiloft reed ik vroeg weg uit Amsterdam, om op tijd in Drenthe te zijn. Ik begon bij het ouderlijk huis van Mirjam, waar zij net bezig was met de visagie. Terwijl Mirjam nog mooier gemaakt werd, kon ik alvast haar fancy halfkorte bruidsjurk, haar antieke tasje en andere details fotograferen.

Bruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf Deventer

Something old, something new, something borrowed, something blue… Een traditioneel bruiloftsgezegde, dat zou moeten zorgen voor extra veel geluk en voorspoed op de bruiloft en in het huwelijk. We begrijpen meteen de grappige nagellak van Mirjam :)  Bruidsfotografie DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf Deventer

En hier komt de bruidegom ten tonele! Helmich, de ridder in het stalen ros: een superfantastische oude Volkswagenbus. Niet geleend, niet gehuurd, nee… Hij is helemaal van Helmich en Mirjam. Ze hebben hem eigenhandig opgeknapt, en ook al heel wat kilometers ermee afgelegd naar verre landen. Te gek! En let u ook op het pak van de bruidegom lieve dames en heren, gave kleur he?

Bruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf Deventer

Voor de fotosessie vertrokken we naar het toekomstige huis van Helmich en Mirjam. Nu wonen ze nog in Zwolle, maar in november verhuizen zij naar deze idyllische woning in Holten, bij Deventer. Overdadig bloeiende bloemen, prieeltjes, een houten schuur en felrode klaprozen… Genoeg knusse plekjes in de enorme tuin waar we konden fotograferen! Ohja, en ze willen er ook een bed&breakfast beginnen. Het is er zo mooi en Helmich en Mirjam zijn zo gezellig… Ik heb nu al zin om er een nachtje te gaan logeren :)

Bruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie Deventer

Bruidsfotografie DeventerBruidsfotograaf Deventer

Natuurlijk mocht de Volkswagenbus ook uitgebreid op de foto. Wat een fantastisch ding!

Bruidsfotograaf DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotografie Deventer

Na de fotosessie gingen we naar de boerderij van de opa en oma van Mirjam, waar alle gasten ze al stonden op te wachten op de blauwe loper. De week ervoor was er keihard gewerkt om het weiland om te bouwen tot een heuse partylokatie, inclusief feesttent, Fatboys, een tafeltennistafel, leuke kleine lampjes, picknicktafels, en tipi’s voor de overnachtende gasten! (ik bleef ook in zo’n tipi slapen! Superleuk :))

Bruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf Deventer

En graag heb ik nog een klein moment van aandacht voor deze TE GEKKE schoenen van Helmich. Je ziet het goed: Adidas sneakers met daarin geborduurd de naam van zijn bruid en de trouwdatum. Hoe romantisch en cool is dat?!!  Bruidsfotograaf DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotograaf DeventerBruidsfotografie Deventer

Na de verrukkelijke en fotogenieke lunch, was het tijd voor de ceremonie. Daarvoor hadden Helmich en Mirjam een prachtige sfeervolle boerderij in Deventer uitgekozen: Spijkvoorde. Na afloop van de intieme ceremonie was er bellenblaas (zo mooi in combinatie met zonlicht!), champagne en een heerlijke en oogstrelende bruidstaart.

Bruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie Deventer

Eenmaal terug aangekomen bij de boerderij, stond er een luchtkussen! Een goede manier om kinderen blij te maken. Dit geldt overigens ook voor bruiden. Het diner was een buitenbarbecue, compleet met salades en pizza’s die ter plekke in de houtoven gemaakt werden… Allemaal helemaal biologisch en overheerlijk. Na het eten werden er door beide families nog wat hilarische stukjes opgevoerd, en daarna kon het feest losbarsten. Ik heb tot middernacht afwisselend gefotografeerd, gelachen, gedanst en uiteindelijk ook nog een paar wijntjes gedronken. Gelukkig kon ik blijven slapen, moe maar voldaan kroop ik ‘s nachts mijn tipi in. De volgende ochtend bij het ontbijt hoorde ik dat de echte doorzetters pas sinds een paar uurtjes in bed lagen. Het was een goed feest geweest :)

Lieve Helmich en Mirjam, ik ben blij dat Laura jullie naar mij heeft doorverwezen :) Ik heb genoten van jullie bruiloft, maar ook van jullie als personen, van alle hartelijke en gezellige familie en vrienden om jullie heen, en van jullie warme gastvrijheid. Ik wens jullie een heerlijk leven toe samen, met veel avontuur, mooie reizen en gezelligheid!

Bruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie DeventerBruidsfotografie Deventer

Bruidsfotografie Deventer

Ook op zoek naar een fotograaf voor bruidsfotografie Deventer e.o.? Bekijk de mogelijkheden >>