Bruidsfotograaf Venlo – Kurdo & Tassili

De trouwdag van Kurdo en Tassili was er eentje om niet licht te vergeten! Ik ken hen allebei van onze geneeskundestudie (samen met Kurdo heb ik jarenlang de meest verschrikkelijke pathologiepractica doorstaan). Toen ze me vroegen hun bruidsfotograaf in Venlo te zijn, was ik meteen enthousiast. Kurdo en Tassili zijn allebei heel leuk, en de plannen voor hun bruiloft klonken zo goed…

Ze hadden een kleurthema gekozen (bijna 100% garantie voor een fotogenieke dag), ze trouwden in Kasteel Arcen, waar Tassili als klein meisje vaak speelde in de kasteeltuinen, en ook hun beider Arabische achtergrond zou een rol krijgen in de bruiloft. Voor extra gezelligheid hebben Kurdo en Tassili veel voorbereidingen gedaan samen met hun vrienden. Zo was de uitnodiging ontworpen door hun vriend (en grafisch ontwerper) Thuc, en had Tassili haar vriendinnen opgetrommeld voor avondjes knutselen, om de bruiloft die Do It Yourself-touch mee te geven.

De avond vantevoren was ik al van Amsterdam naar Venlo gegaan, om vroeg te kunnen beginnen met fotograferen. Tassili’s haren en make-up werden gedaan door haar beste vriendin (en kapster/visagiste) Esther. Daarna hulde ze zich in een prachtige klassieke jurk met veel kant, terwijl de familie de laatste hand legde aan de versieringen buiten.

Kurdo haalde Tassili op in een geniale bordeauxrode BWM 2500. Buiten het huis stond de hele familie hem al op te wachten, en er werd -volgens goed Arabisch gebruik- uitbundig gedanst onder live-begeleiding van twee muzikanten. Nadat het bruidspaar elkaar voor het eerst had gezien, gingen we naar het kasteel voor de ceremonie.

De ceremonie was mooi en persoonlijk. Er waren toespraken van de broertjes van zowel Kurdo als Tassili, en aan het eind van de ceremonie werd het bruidspaar toegezongen door twee vriendinnen van Tassili. Na de ceremonie deden we een fotoshoot in de prachtige kasteeltuinen. Er was een speech en een diner, en daarna… party!

Het feest was echt geniaal: de funky openingsdans in de knusse ruimte met zachtwitte bogen, het mooie gekleurde licht, de opgetogen vrienden en familie, de zalige baklava (gemaakt door een vriendin), het gastenboek in de vorm van een typemachine, de slippers voor vrouwen met te hoge pumps, de waterpijp buiten, waar het -ook ‘s avonds laat- warm genoeg was om lekker te zitten, de traditionele bruidskleding waarin Tassili verscheen, de wild dansende gasten, de onverwachte frietjes, de ruime hoeveelheid sterke drank die vrienden in de achterbak van de bruidsauto hadden verstopt voor een gezellige afterparty… Elk onderdeel van het feest was supervet, eigenlijk net als de hele dag :)

Kur en Tas, jullie weten het allang, maar wat vond ik jullie bruiloft geweldig. Jullie hebben er veel enthousiasme en liefde in gestoken, en dat zie je zeker terug in de foto’s. Het leek wel een bruiloft in het buitenland :) Maar wat de dag uiteindelijk echt te gek maakte, waren jullie zelf en alle gezellige familie en vrienden om jullie heen. Blijf voor altijd zo hard lachen samen en genieten van elkaar, en dank dat ik zo dichtbij jullie mocht zijn op deze bijzondere dag.

 

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

  • Super, ziet er prachtig uit!ReplyCancel

  • Tassili Weehuizen

    Wat blijft het een feest om naar deze prachtige foto’s te kijken en deze speciale dag weer te beleven ! Many thanks!ReplyCancel

  • Frederique Hengefeld

    Wat een prachtig stel, prachtige lieve vrienden en nu ook ouders! Heel leuk deze foto’s weer terug te zien van die mooie dag, denk er nog vaak aan! Congrats lieve Tass & Kur, I miss you X FreeReplyCancel